TRÄDGÅRDSDESIGN

Vad är trädgårdsdesign och varför ska jag anlita en trädgårdsarkitekt?

Att anlita en trädgårdsarkitekt är en lönsam investering. Du får hjälp med att samla dina idéer och visioner och kan skapa en design som passar just er. Med rätt utförda ritningar och en komplett plan blir anläggningsarbetet smidigare och därmed kostnadseffektivt den dag ni väljer att skapa er drömträdgård.

Kanske är du nybliven husägare och vill ändra om strukturen i trädgården utefter era behov och sätta er egen prägel på ert nya hem?

Eller är ni i full fart med att bygga en ny bostad och vill ha hjälp att skapa en unik design som är väl anpassad till ert nya hem och omgivande miljö?

För att få en bra plan krävs noggrann planering av trädgårdens funktioner och rörelsemönster men också växt och materialval, både för att få en harmonisk och tilltalande design med också för att få en trädgård som är hållbar över tid. Inför kommande klimatförändringar med mer torka och skarpa väderomslag lägger det allt större och högre krav på hur vi planerar och anlägger våra trädgårdar. Varje plats och trädgård är unik med olika förutsättningar, både vad det gäller växtzoon, jordmån och de olika mikroklimat som finns i en trädgård. I de växtval som vi gör för er trädgård väger framförallt platsens förutsättningar in men även växterna egenskaper. När har de sina ”glänsarperioder”, vilka växter är vackra även vintertid och lyser upp under våra mörkaste månader, och vilka växter blommar härligt på våren? I mitt designarbete strävar jag alltid efter att ni ska få en trädgård som ni kan njuta av året om.

Mitt mål är att det ska vara enkelt och roligt för er att skapa er nya utemiljö! En fantastisk kreativ process som också tar tid, både idéer och växter måste få utrymme att växa fram. Är ni osäkra på vart ni ska börja?

Kontakta mig gärna så kan vi tillsammans bolla idéer och skapa en grund för er att utgå ifrån.